Oznanila 8. nedelje med letom

3. marec 2019

Godovi v tem tednu:
-- v ponedeljek sv. Kazimir, kraljevič;
-- v torek sv. Hadrijan, mučenec;
-- v sredo je pepelnica, začetek postnega časa;
-- v četrtek godujeta sv. Perpetua in Felicita, mučenki;
-- v petek sv. Janez od Boga, redovni ustanovitelj;
-- v soboto sv. Frančiška Rimska, redovnica.
Danes teden bo 1. POSTNA NEDELJA.

V sredo, na pepelnico, začenjamo letošnji postni čas. Za ves postni čas velja postna postava. V sredo bo pri svetih mašah obred pepelenja. Lepo povabljeni, da v spokornosti skupaj vstopimo v ta milostni čas. Vse postne petke bomo ob 17.30 skupaj molili križev pot. Še posebej ste povabljeni vsi veroučenci in njihovi starši. Ob nedeljah popoldne pa bomo molili križev pot po naših podružnicah.

V sredo po sv. maši po priprava na krst.

Zaradi bolezni še ne bo sv. maše v domu upokojencev.

Tudi v letošnjem postnem času nas bo spremljala župnijska postna akcija, ki jo bo pripravila naša Karitas. Z molitvijo in dobrodelnostjo se bomo kot župnija pripravili na veliko noč, praznik Jezusovega vstajenja.

V soboto, 30. marca, bo romanje za vse župnijske sodelavce. Na romanje lepo povabljeni vsi ključarji, mežnarji, pritrkovalci, čistilke in krasilke naših cerkva ter vsi, ki na kakršen koli način skrbite za našo župnijo. Obiskali bomo Vipavski Križ. Prijavite se v župnišču.

V nedeljo, 31. marca popoldne, pa se bomo odpravili na postno romanje. Tudi na to romanje se že lahko prijavite v župnišču.

Od 3. do 5. maja bo vrhniška mladina poromala na Bavarsko. Obiskali bodo kraj, kjer sta bila krščena karantanska kneza Gorazd in Hotimir, si ogledali nekaj lepih gradov, obiskali benediktinski samostan in se mnogo drugega. Mladi, ki bi se želeli udeležiti romanja, naj se prijavijo pri gospodu kaplanu.


Za župnijo Zaplana

V sredo, na pepelnico, začenjamo letošnji postni čas. Za ves postni čas velja postna postava. V sredo ob 17.00 bo pri sveti maši obred pepelenja. Lepo povabljeni, da v spokornosti skupaj vstopimo v ta milostni čas. Vse postne nedelje bomo pred sveto mašo molili in premišljevali križev pot.

V soboto, 30. marca, bo romanje za vse župnijske sodelavce. Na romanje lepo povabljeni vsi ključarji, mežnarji, pritrkovalci, čistilke in krasilke naše cerkve ter vsi, ki na kakršen koli način skrbite za našo župnijo. Obiskali bomo Vipavski Križ. Prijavite se v župnišču.

V nedeljo, 31. marca popoldne, pa se bomo odpravili na postno romanje. Tudi na to romanje se že lahko prijavite v župnišču.

Svete maše v tem tednu:
-- v sredo ob 17.00: + Majda Mesec
-- v soboto ob 8.30: + Anton Mivšek, obl.
-- v nedeljo ob 9.00: + Pivk
Župnijski urad Vrhnika, Voljčeva 21, 1360 Vrhnika, Telefon: 01 750 27 50, Faks: 01 750 27 51

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI:
Ponedeljek: od 8.00 do 10.00, Torek : od 18.00 do 19.00, Četrtek: od 8.00 do 10.00, Petek: od 17.00 do 18.00

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI VRHNIKA
Nedelja: 7:30, 9:00, 10:30 (ta maša med poletnimi počitnicami odpade), 19:30 (Sv. Lenart) - letni čas, 18:00 (Sv. Lenart) - zimski čas
Med tednom: 19:30 - letni čas, 18:00 - zimski čas.

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI ZAPLANA
Sobota: 8.30, Nedelja: 9:00,
Med tednom in ob praznikih: po urniku objavljenem v Naši župniji

Avtorske pravice © Župnija Vrhnika    

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri uporabi te spletne strani le-ta uporablja "piškotke" (cookies). Piškotki za ključno delovanje spletne strani so bili že uporabljeni. Za več informacij poglejte naše pogoje uporabe..

Sprejmem piškotke te strani.

EU Cookie Directive Plugin Information