Duhovnost

Dobrodošli na župnijski spletni strani o duhovnosti!

Že sama beseda »duhovnost« pričuje, da je vsebina te strani posvečena ukvarjanju z Duhom, dušo. Poizkušali bomo odgovoriti na Vaša vprašanja ter predvsem na Vaše iskanje duhovnega izkustva. Izkustvo je pomembno tudi v veri, kajti negativno izkušnja nas odvrača, pozitivna pa nas opogumlja, da nadaljujemo pot.

Pri duhovnem življenju se je treba najprej zavedati o živi prisotnosti Jezusa Kristusa v zakramentih, predvsem v sveti evharistiji. Vse ostalo je namenjeno razumevanju le-tega in »duhovnemu fitnesu«. Bolj kot se bomo ukvarjali z našo duhovnostjo, bolj ko bomo razvijali različne pobožnosti, bolj bomo 'po Bogu' z Bogom.

Češki jezuit, poznavalec krščanske duhovnosti, p. Tomaš Špidlik v svoji knjigi »Osnove krščanske duhovnosti« opredeljuje človeka kot materialnega in duhovnega. Za materialni del človeka znamo dobro poskrbeti, saj je tudi ponudbe zelo veliko. Pri duhovnem delu pa se zaplete. Ponudbe je sicer tudi relativno veliko, malo pa je kakovostne, tiste prave katoliške, ki nam lahko pomaga pri integraciji krščanskega načina življenja v naše lastno življenje. Upamo, da Vam bo ta stran na župnijski spletni strani v pomoč pri razvijanju, poglabljanju, utrjevanju svojega duhovnega dela življenja.

Župnijski urad Vrhnika, Voljčeva 21, 1360 Vrhnika, Telefon: 01 750 27 50, Faks: 01 750 27 51

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI:
Ponedeljek: od 8.00 do 10.00, Torek : od 18.00 do 19.00, Četrtek: od 8.00 do 10.00, Petek: od 17.00 do 18.00

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI VRHNIKA
Nedelja: 7:30, 9:00, 10:30 (ta maša med poletnimi počitnicami odpade), 19:30 (Sv. Lenart) - letni čas, 18:00 (Sv. Lenart) - zimski čas
Med tednom: 19:30 - letni čas, 18:00 - zimski čas.

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI ZAPLANA
Sobota: 8.30, Nedelja: 9:00,
Med tednom in ob praznikih: po urniku objavljenem v Naši župniji

Avtorske pravice © Župnija Vrhnika    

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri uporabi te spletne strani le-ta uporablja "piškotke" (cookies). Piškotki za ključno delovanje spletne strani so bili že uporabljeni. Za več informacij poglejte naše pogoje uporabe..

Sprejmem piškotke te strani.

EU Cookie Directive Plugin Information