Dom Bratstva Zaplana

dom bratstvaDom Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov na Zaplani je hiša, ki za mnoge postaja dom, v katerega radi prihajajo in ga imajo za svojega. V Domu nihče ne živi stalno, svoja vrata pa rad odpira vsem, ki iščejo prostor za druženje, ustvarjalnost, učenje, duhovnost, sprostitev, praznovanje, … Najprej je namenjen članom Bratstva, pod to isto streho pa svoj prostor za nekaj ur ali dni najdejo tudi različne skupine.

In kdo smo člani Bratstva? Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov je gibanje v Cerkvi na Slovenskem in del Mednarodnega krščanskega bratstva trajno bolnih in telesno prizadetih oseb (krajše Bratstvo). V Sloveniji je gibanje prisotno od leta 1973. Bratstvo ima približno 300 članov. Prizadevamo si za čim večjo povezanost med bolniki in invalidi ter njihovimi prijatelji, za skupna druženja in medsebojno pomoč. Poudarek pri delovanju Bratstva je tudi na tem, da bolniki in invalidi sami vodijo Bratstvo, sodelavci pa pri delu pomagajo tam, kjer bolniki ali invalidi ne zmorejo.

Eden izmed večjih projektov v življenju Bratstva je Dom Bratstva na Zaplani. Sprva je bilo to staro župnišče, ki ni bilo več v uporabi in ga je Bratstvo dobilo v najem. Ta Dom smo z velikodušnim sponzorjem (gradbenim podjetjem) in mnogimi dobrotniki uspeli obnoviti in dograditi, da je sedaj res lep in predvsem prilagojen za invalide in bolnike. 27. aprila 2008 smo obnovljeni Dom odprli in blagoslovili in trudimo se, da bi se v njem čim več dogajalo. V Domu je 30 ležišč in velika dvorana, ki lahko sprejme do 100 ljudi. Čudovita je tudi okolica, ki daje možnosti za sprehode, uživanje v miru in naravi, občudovanje lepote stvarstva ...

Več o Domu Bratstva lahko preberete na spletni strani Doma Bratstva.
Župnijski urad Vrhnika, Voljčeva 21, 1360 Vrhnika, Telefon: 01 750 27 50, Faks: 01 750 27 51

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI:
Ponedeljek: od 8.00 do 10.00, Torek : od 18.00 do 19.00, Četrtek: od 8.00 do 10.00, Petek: od 17.00 do 18.00

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI VRHNIKA
Nedelja: 7:30, 9:00, 10:30 (ta maša med poletnimi počitnicami odpade), 19:30 (Sv. Lenart) - letni čas, 18:00 (Sv. Lenart) - zimski čas
Med tednom: 19:30 - letni čas, 18:00 - zimski čas.

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI ZAPLANA
Sobota: 8.30, Nedelja: 9:00,
Med tednom in ob praznikih: po urniku objavljenem v Naši župniji

Avtorske pravice © Župnija Vrhnika    

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri uporabi te spletne strani le-ta uporablja "piškotke" (cookies). Piškotki za ključno delovanje spletne strani so bili že uporabljeni. Za več informacij poglejte naše pogoje uporabe..

Sprejmem piškotke te strani.

EU Cookie Directive Plugin Information