Animatorji

Biti mlad kakor Ti, Bog, in vsak dan nov.

Biti gibljiv kakor Ti, Bog, in vedno navzoč.
Biti nov kakor Ti, Bog, in poln presenečenj.
Da, Bog, takšen bi bil rad!

Biti animator je lepa naloga ampak včasih tudi zelo naporna. Poznamo najrazličnejše animatorje od teh, ki vodijo maturantske izlete do teh, ki vodimo birmanske skupine. V vseh svojih letih animatorstva pa mislim, da je najlepše biti animator na oratoriju. Sprva sem bila na oratoriju animatorka sedaj pa sem tretje leto tudi del glavnih organizatorjev, a bi včasih še vedno najraje bila le animatorka. Vendar animator ni le animator ampak je nekaj več. Animator na oratoriju se pripravlja skozi celo leto, da je lahko en teden z otroki, ki so mu zaupani v varstvo. Animator v tistem tednu postane otrokov prijatelj, zaupnik, varuh, dobra volja, nasmeh in še mnogo drugega. Delo animatorja se začne, ko na oratoriju.net objavijo temo letošnjega oratorija in takrat se začnejo prvi sestanki. V tem času spoznavamo temo, junaka, se o tem pogovarjamo, razmišljamo in delamo prve zasnove kateheze, velike igre, delavnice in mnogo drugega. Najbolj pomembno delo pa se začne, ko se začne prvi dan oratorija in pričakaš otroke z odprtimi rokami in velikim nasmeškom. Res neverjetno je opazovati otroke, ki se nate v enem samem tednu navežejo tako kot, da te poznajo že celo življenje. Najboljše pa je, da ne poznaš le svoje skupine ampak poznaš prav vse otroke na oratoriju se z njimi povežeš in si jim tudi zgled. Marsikdo bi si mislil, da je ta naloga čisto preprosta pa ni potrebno je veliko dobre volje, pozitivne energije, fleksibilnosti, če te na oratoriju ujame dež in moraš v trenutku spremeniti celoten program, znati moraš reševati težave, poškodbe, prepire in se z otroki veseliti vsakega trenutka. Ko ob koncu dneva pošlješ otroke domov pa te čaka še refleksija kjer se pogovoriš o današnjih dogodkih, o dobrih in slabih, slišiš tudi kakšno kritiko in nato moraš vse to naslednji dan izboljšati. Čakajo te priprave za naslednji dan za katehezo, delavnice, veliko igro in tudi pospravljanja ne manjka. Ob koncu oratorijskega tedna si resnično utrujen, a vendar je ta utrujenost zelo pozitivna in jo pozabiš, ko se spomniš na vse otroške nasmehe, igre, besede in na prijateljstva, ki si jih spletel. Animator si le en teden pa vendar tvoje delo poteka celo leto in dogodki se ti zapišejo v srce za celo življenje. Otroci, ki jih srečaš na oratoriju so prava dragocenost in odlični učitelji za življenje.

Župnijski urad Vrhnika, Voljčeva 21, 1360 Vrhnika, Telefon: 01 750 27 50, Faks: 01 750 27 51

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI:
Ponedeljek: od 8.00 do 10.00, Torek : od 18.00 do 19.00, Četrtek: od 8.00 do 10.00, Petek: od 17.00 do 18.00

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI VRHNIKA
Nedelja: 7:30, 9:00, 10:30 (ta maša med poletnimi počitnicami odpade), 19:30 (Sv. Lenart) - letni čas, 18:00 (Sv. Lenart) - zimski čas
Med tednom: 19:30 - letni čas, 18:00 - zimski čas.

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI ZAPLANA
Sobota: 8.30, Nedelja: 9:00,
Med tednom in ob praznikih: po urniku objavljenem v Naši župniji

Avtorske pravice © Župnija Vrhnika    

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri uporabi te spletne strani le-ta uporablja "piškotke" (cookies). Piškotki za ključno delovanje spletne strani so bili že uporabljeni. Za več informacij poglejte naše pogoje uporabe..

Sprejmem piškotke te strani.

EU Cookie Directive Plugin Information