Mešani cerkveni pevski zbor sv. Pavla

ZAPOJ VESELO O KRISTJAN,
RADOSTI TVOJE TO JE DAN.
V NEBESIH NEKDAJ VSI VESELI,
PRESREČNI BOMO VEČNO PELI.
(L.Mav - Zapoj veselo)

Ime društva: Mešani cerkveni pevski zbor Sv. Pavla Vrhnika

Kontaktni podatki: MeCPZ Sv. Pavla Vrhnika, Voljčeva cesta 21, 1360 Vrhnika

Predsednica: Maruša Tomšič, mobitel 041 870690,
                                        E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zborovodja: Primož Malavašič

O ZBORU

Mešani cerkveni pevski zbor Sv. Pavla Vrhnika deluje kot župnijski pevski zbor že zelo dolgo, v prenovljeni sestavi pa od septembra 1983. Ima okoli 40 rednih članov. Kot župnijski zbor na Vrhniki, prepeva pri bogoslužju vsako nedeljo ob deveti uri v cerkvi Sv. Pavla. Njegov program je predvsem vezan na cerkvene pesmi za obogatitev maš in slovesnosti ob praznikih, procesijah ter drugih priložnostih, poleg tega pa bogati svoj repertoar tudi s priredbami slovenskih ljudskih pesmi in drugimi umetnimi skladbami. Zbor redno sodeluje na občinskih ter dekanijskih revijah in sodi med kvalitetnejše mešane zbore v tem prostoru. Zbor se lahko pohvali tudi z dobrimi solisti. Tekom let je gostoval po drugih številnih župnijah po Sloveniji in v tujini (Trst, Passau, Nizozemska, Rim, Beograd, Zaječar, itd). Od prenove zbora je sestav devetnajst let vodila s. Boža Čotar, ki je takrat mladim pevcem v srce položila ljubezen do cerkvene glasbe. Večina tedanjih pevcev v zboru še vedno prepeva, čeprav se zboru danes pridružujejo novi mladi pevci. Leta 2002 je vodenje zbora prevzel Primož Malavašič, ki je s svojim delom nedvomno dvignil kakovost petja. Jeseni 2005 je za dirigentski pult stopila zborovodkinja Janja Dragan Gombač. S sodobnimi prijemi, zagnanostjo in strokovno usposobljenostjo je gradila na kakovosti zbora. V zbor je prinesla bogate izkušnje, sveže ideje in dovršene izvedbe, kar ji priznavajo pevci in kritika. Cilj MeCPZ Sv. Pavla Vrhnika še naprej ostaja prepevanje Bogu v čast in hvalo.

 

Župnijski urad Vrhnika, Voljčeva 21, 1360 Vrhnika, Telefon: 01 750 27 50, Faks: 01 750 27 51

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI:
Ponedeljek: od 8.00 do 10.00, Torek : od 18.00 do 19.00, Četrtek: od 8.00 do 10.00, Petek: od 17.00 do 18.00

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI VRHNIKA
Nedelja: 7:30, 9:00, 10:30 (ta maša med poletnimi počitnicami odpade), 19:30 (Sv. Lenart) - letni čas, 18:00 (Sv. Lenart) - zimski čas
Med tednom: 19:30 - letni čas, 18:00 - zimski čas.

URNIK SVETIH MAŠ V ŽUPNIJI ZAPLANA
Sobota: 8.30, Nedelja: 9:00,
Med tednom in ob praznikih: po urniku objavljenem v Naši župniji

Avtorske pravice © Župnija Vrhnika    

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri uporabi te spletne strani le-ta uporablja "piškotke" (cookies). Piškotki za ključno delovanje spletne strani so bili že uporabljeni. Za več informacij poglejte naše pogoje uporabe..

Sprejmem piškotke te strani.

EU Cookie Directive Plugin Information